Homeopathische geneeskunde

Homeopathie

 

Wat is homeopatische geneeskunde?

De essentie van de homeopathie is het vinden van het geneesmiddel dat in staat is het zelfgenezende vermogen van de patiënt optimaal te stimuleren. Dus in feite helpt het homeopathisch geneesmiddel iemand zelf te genezen. De homeopathische geneeskunde wordt gekenmerkt door het toepassen van de similiaregel en het speciale bereidingsproces van de geneesmiddelen, het potentiëren. 

 

Visie 

De homeopathische visie op ziekte is dat er bij ziekte sprake is van een verstoring van de het natuurlijke evenwicht. Door de juiste informatie kan het zelfgenezend vermogen dat ieder levend organisme bezit, gestimuleerd worden waardoor de balans hersteld wordt en het lichaam geholpen wordt de ziekte te overwinnen of zo goed mogelijk te laten verdwijnen.

 

De similiaregel

De similiaregel luidt: het gelijkende wordt door het gelijkende genezen oftewel ‘Similia Similbus Curentur’. Dat wil zeggen dat er een geneesmiddel wordt gezocht bij een zieke waarvan bekend is, dat het – in grotere hoeveelheden – dezelfde verschijnselen kan veroorzaken. Een geneesmiddel kan afkomstig zijn van een mineraal, een plant of een dier. 

 

Het potentiëren

Door het speciale bereidingsproces van een homeopathisch geneesmiddel – het wordt stapsgewijs verdund en geschud – neemt de geneeskracht toe, terwijl de kans op (chemische) bijwerkingen afneemt.

 

Bron: AVIG artsenvereniging voor integrale geneeskunde

 

Artsenpraktijk voor Homeopathie Miclea Hilvarenbeek - Tilburg

Artsenpraktijk voor homeopathie Miclea Hilvarenbeek - Tilburg biedt de krachtige combinatie van geneeskunde en homeopathie. Ana Mirela Miclea (arts voor homeopathie en registerlid bij AVIG) is zowel regulier huisarts en daarnaast homeopatisch arts. Zij kijkt hierdoor vanuit een andere invalshoek naar uw gezondheidsklachten en biedt u advies op maat.  

 

Op afspraak kunt u alle dagen van de week terecht bij Artsenpraktijk voor Homeopathie Miclea Hilvarenbeek, ook in het weekend. De praktijk is in Hilvarenbeek, op 15 minuten rijden van Tilburg. Neem contact op voor het maken van een afspaak.